Kantoorplanten voor jouw interieur

Jouw kantoor is helemaal van deze tijd met een hippe toevoeging van kantoorplanten aan muur en/of het plafond. De kantoorbeplanting van Van der Vleuten helpt niet alleen het bedrijf wat extra uitstraling te geven, je haalt ook een stukje natuur en hydrocultuur in huis.

Binnengroen in een bedrijf heeft een positieve invloed op het werkklimaat. Ook werknemers voelen zich aantoonbaar prettiger in een groene omgeving. En waar mensen zich prettig voelen worden betere resultaten behaald. Goed verzorgde plantenbakken in de ontvangsthal en op werkplekken maken een goede indruk op klanten en relaties.

Vernieuwing en verandering passen in een dynamische organisatie. Dat geldt uiteraard voor het bedrijf, de mensen en je klanten, maar ook voor de binnenbeplanting. Door regelmatig het groen in het bedrijf te vernieuwen heb je telkens weer een frisse blikvanger.

Door tientallen jaren ervaring en kennis die we in de markt hebben opgebouwd, weten we dat elke leef- en werkomgeving anders is. De waarden en de functies van inpandig groen worden dus steeds meer onderkend! Onze uitdaging is dan ook om een passend groenontwerp te maken waarbij maatwerk onze specialiteit is.
Onze groene toepassingen vind je in o.a. kantoorgebouwen, universiteiten, zorginstellingen, overheid, hotels en bij particulieren.

Interieurbeplanting-groene-werkomgeving-plantenbak
Interieurbeplanting-modderkolk-entree-planten
Interieurbeplanting EdgeWorkspace grote boom
Combinatie-kunst-en-echte-planten
Interieurbeplanting-groene-werkomgeving-hangbeplanting
Kantoorbeplanting-Bureau

Wat zijn de mogelijkheden met kantoorplanten?

Bij Van der Vleuten Interieurbeplanting bieden we een groot aanbod verschillende kantoorplanten. Van grote bomen tot kleinere planten, met of zonder hydrocultuur.

Wij brengen altijd eerst de omgeving in kaart. Aan de hand van een beplantingsplan wordt samen bepaald welke beplanting het best bij het interieur past. Denk aan veel of weinig licht, deuren die opengaan (tocht) of airconditioning. Wij kijken graag samen wat de beste planten zijn voor het kantoor en wat de ideale kantoorplant is.

Werken in een natuurlijke omgeving is prettig en stimuleren de prestaties van de medewerker. Met een moswand van Interieurbeplanting van der Vleuten haal je de natuur letterlijk naar binnen. Een ‘levende’ muur neemt weinig ruimte in beslag, maar geeft het kantoor een groene indruk. Dit kan een moswand zijn of een mosschilderij. Met zo’n schilderij hang je natuurlijke kunst aan de muur. Compleet met frame en design naar wens. Uitvoering is mogelijk in allerlei soorten vormen zoals rond, rechthoekig en curved. Dit ‘levend’ schilderij kan uitgevoerd worden in verschillende materialen zoals staal, aluminium en hout. Extra voordeel is dat deze moswanden en mosschilderijen geluidsdempend zijn en de akoestiek verbeteren.

Het grote voordeel van de wanden is dat deze altijd op maat worden gemaakt. Wij leggen de focus op maatwerk in moswanden of het nu gaat om een gigantische wand met logo in een ontvangsthal of een kleinere wand in een kantoor.

Wilt u liever echte planten aan de muur dan is een groene wand de oplossing. Niet alleen een mooie decoratie, maar het heeft ook een gunstig effect op het binnenklimaat. Deze groene plantenwand met luchtzuiverende planten filteren en vangen de fijnstof op en produceren zuurstof in huis of kantoor.

Jungle-atrium-met-mixbeplanting

Voordelen kantoorbeplanting

Niet alleen brengen kantoorplanten meer sfeer op kantoor, ze zorgen er ook voor dat de geluidsoverlast beperkt wordt. Kantoorplanten absorberen en weerkaatsen namelijk achtergrondgeluiden. Hogere geluiden worden daardoor gedempt. Ook wordt de luchtkwaliteit op kantoor verbeterd. Planten zorgen namelijk voor meer zuurstof en uiteindelijk minder CO2 in de lucht. De muffe lucht van computers en printers wordt hierdoor gezuiverd. Omdat kantoorbeplanting voor minder CO2 in de lucht zorgt, wordt het voor werknemers gemakkelijker zich te concentreren op hun werk. Hierdoor wordt onder andere de productiviteit verbeterd.

De nieuwe trends kantoorplanten

Hangplanten aan het plafond of de muur zijn helemaal in! Je hebt tegenwoordig een scala aan keuze in muur en hangplanten. Het grote voordeel van hangende planten is dat het geen ruimte kost op de vloer. Hangende planten zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er dus kantoorplanten voor iedere ruimte. Een mix van planten is trendy.
Een plantenkas als scheidingswand geeft het ‘urban jungle’ gevoel. Een binnenkas met planten geeft een design uitstraling aan uw kantoor.
Exclusieve binnenpotten zijn een ‘eyecatcher’ voor je interieur.
Om een ruimte in te delen of als werkplekafscheiding leveren we (verrijdbare) plantenbakken. Deze zijn in diverse afmetingen en materialen leverbaar. In overleg worden de plantenbakken naar wens gemaakt. Zo kun je makkelijk de loopruimte aanpassen in een kantoor of ontvangsthal. Je creëert een sfeervolle afscheiding met planten. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar heeft een positief effect op de luchtzuivering. Zo houd je op een natuurlijke manier afstand! Een combinatie van deze verschillende trends maakt van uw kantoor of interieur een ruimte waar je graag wil werken.

kantoorplanten hanging baskets
Overzichtsfoto leafrack met mixbeplanting
Onderhoud interieurbeplanting van der Vleuten

Onderhoud kantoorplanten

Nadat de interieurbeplanting is geplaatst kunnen wij ook het onderhoud verzorgen. Goed verzorgde planten belonen hun omgeving door een lange levensduur en een perfecte uitstraling. Onderhoud en planten zijn daarom niet van elkaar te scheiden. Door drukte en focus op andere werkzaamheden, wordt het onderhoud van de planten toch vaak overgeslagen of vergeten. Onze specialisten kiezen voor elke situatie en plaats de juiste planten. Heb je al interieurbeplanting, ook dan nemen wij de zorg voor de planten graag uit handen.

Meer informatie?

Interieurbeplanting kan dus een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand van werknemers. Ieder kantoor kan modern of klassiek ingericht worden en aangevuld worden met smaakvolle planten en binnen- en buitenpotten. Door middel van de juiste combinatie van potten en planten kan het werkplezier eenvoudig bevorderd worden. Bovendien kan je met verschillende planten een zakelijke of warme sfeer uitstralen naar klanten of bezoekers.

Wil je meer weten over onze kantoorbeplanting? Onze specialisten hebben alle kennis in huis om je van het beste advies te voorzien. Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak. Voor persoonlijk advies kun je ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.