Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) speelt een belangrijke rol bij interieurbeplanting. Wij streven naar het integreren van sociale, milieu- en economische aspecten in onze bedrijfsvoering. Wij plaatsen planten om jou, jouw collega’s en klanten zich goed te laten voelen. Door het gebruik van meer groen kunnen wij meebouwen aan een duurzame wereld. Het continu verbeteren van bedrijfsprocessen om het milieu-impact te verkleinen vinden wij normaal. Het draait bij ons altijd om het vinden van een perfecte balans tussen mens, milieu en maatschappij.

1,5meter afscheiding plantenbakken werkplek.jpg
Verschillende soorten potten met planten

Hoe doen we dit?

Duurzame aankoop planten, potten en materialen
De wereld een stukje groener maken doen wij niet alleen maar samen met onze leveranciers. Bij de keuze van leveranciers kijken wij of dat zij op een duurzame manier kweken. Onze grootste leverancier beschikt over het MPS keurmerk die gericht is op kwaliteitseisen en milieubelasting. Dus alle planten die wij plaatsen zijn duurzaam geteeld. Een groot gedeelte van onze plantenbakken zijn lokaal geproduceerd en duurzaam met RVS en staal als basis. In het ontwerpproces wordt rekening gehouden met het minimaliseren van afval. Wij kopen milieuvriendelijke potgrond waarin geen turf is verwerkt. Door de toevoeging van gebroken hydrokorrels heeft dit substraat nog steeds voldoende water absorberend vermogen en bovendien bevat het nieuwe substraat genoeg plantenvoeding voor een heel jaar. Hiermee hebben wij de perfecte balans gevonden tussen duurzaamheid en kwaliteit.

Circulair gebruik materiaal
Binnen onze bedrijfsprocessen kijken wij bij elke stap hoe we die zo circulair mogelijk kunnen inrichten. Planten die retour komen kweken wij hier weer op en worden indien mogelijk weer opnieuw ingezet. Planten en snoeiafval die niet meer bruikbaar is worden verwerkt tot compost. Het is een goede manier om het milieu te beschermen en de afvalberg te verkleinen. De plantenbakken die wij aankopen zijn gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen en na het einde van de levensduur klaar voor hergebruik. Door navulbare verpakkingen te gebruiken, verminderen we de hoeveelheid plastic die we gebruiken. 

Onderhoud
Onze gecertificeerde onderhoudsmedewerkers zorgen ervoor dat de levensduur van de planten worden verlengd en bewaken de kwaliteit. Planten die niet goed worden verzorgd zullen meer energie, water en kunstmest nodig hebben om goed te groeien. Door de juiste manier onderhoud te verrichten zorgen wij ervoor dat het water en kunstmest zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Tijdens het onderhoudsproces gebruiken wij altijd biologisch afbreekbare voeding, bestrijdingsmiddelen en bemesting.

Efficiëntere routes
Door onze efficiënte routes zorgen we ervoor dat de impact op het milieu vermindert wordt. Door het optimaliseren van onze routes verminderen we de overbodige kilometers. We zorgen ervoor dat de afgelegde afstand en daarmee de CO2-uitstoot wordt verminderd. Efficiënt rijden van routes draagt niet alleen bij aan een betere milieu-impact, maar bespaard ook kosten voor bedrijven. Dit komt doordat er minder brandstof wordt gebruikt en de leveringen in minder tijd worden gedaan. 

Papierstromen digitaal
We hebben al sinds 2016 het papierverbruik met meer dan 75% verminderd. Alle administratieve taken worden digitaal verwerkt. Onze onderhoudsmedewerkers gebruiken digitale werkbonnen.

Duurzame huisvesting
Interieurbeplanting van der Vleuten is gevestigd in een duurzaam neutraal bedrijfsgebouw. Onze energie is afkomstig van zonnepanelen, alle verlichting is LED-verlichting en het gebouw wordt verwarmd door een aardwarmtesysteem.

Onderhoud interieurbeplanting van der Vleuten
ficus-alli

Welzijn mensen
Er wordt steeds breder gekeken wat duurzaamheid betekent. Voor het thema gezondheid komt steeds meer aandacht. De mens heeft van nature de behoefte om in contact te staan met de natuur. Planten hebben een luchtzuiverende werking doordat zij CO2 opnemen en de CO2 wordt omgezet in zuurstof en dit zorgt voor een betere concentratie op een natuurlijke manier. Meer groen verlaagt niet alleen de CO2 uitstoot maar werkt positief op de gezondheid van werknemers, het ziekteverzuim en verlaagt stress. Alle medewerkers hebben een persoonlijk ontwikkelplan en worden begeleid door ons.
Wij zijn een gecertificeerd leerbedrijf en investeren in de vitaliteit van werknemers. Sinds jaar en dag creëren wij werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om mensen die moeilijk een baan kunnen vinden een kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Adopteren Regenwoud
Wij adopteren regenwoud in Costa Rica, hiermee beschermen wij een van de mooiste en bijzondere plekken op aarde. Regenwoud is een belangrijke leverancier van zuurstof en speelt een cruciale rol in de opslag van CO2. Dit regenwoud is een van de meest diverse ter wereld en is daarom essentieel om te behouden. Want een groene omgeving en bijzondere natuur is voor iedereen! Door het beschermen en behouden van regenwoud kan de klimaatverandering worden tegengegaan en kunnen we de ecologische voetafdruk compenseren en een bijdrage leveren aan het behoud van de biodiversiteit van onze planeet.

Meer informatie?

Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak. We zijn voor persoonlijk advies ook telefonisch te bereiken via 0413 – 420 806.