Moswanden

Een natuurlijke toevoeging aan uw interieur

Een moswand of een verticale tuin toevoegen aan je interieur? Een goed idee! Om een werkomgeving groener en duurzamer te maken is een moswand de ideale oplossing. Deze groene schilderijen, bedekt met mos, zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zorgen ook voor een hoge akoestische demping. Een moswand is een echte eyecatcher op kantoor en is erg gewild. Door de toevoeging van een prachtig natuurproduct aan het interieur, haalt u een stukje ‘buiten’ naar binnen. In combinatie met je interieur zorgt dit voor een mooi en rustig contrast.

Wat is een moswand?

Een moswand (of een mosmuur) is een oppervlakte die wordt voorzien van mos. Mos is een klein groen plantje, dat groeit op vochtige plekken. De wortelstructuren van het mos hechten zich aan de bodem van bijvoorbeeld boomstammen of tussen tegels. Bij het maken van een moswand gebruiken we gemummificeerd mos. Dit is echt mos waarbij het vocht in het mos is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof. Door het mos deze vloeistof op te laten zuigen, heeft de mosmuur een lange levensduur met behoud van de natuurlijke uitstraling en kleur. Door de lange levensduur van de moswand, heb je jarenlang plezier van een warme en natuurlijke decoratie in de ruimte!

Interieurbeplanting moswanden
Interieurbeplanting-groene-werkomgeving-moswand
moswand bolmos en platmos met posters

De mogelijkheden met mos

Wil je een grote mosmuur of toch liever een bijzondere creatie? De toepassingen met mos aan de muur zijn zeer uitgebreid. Naast een moswand zijn er nog meer mogelijkheden met mos:
Moslogo: Wil je met uw bedrijf een duurzaam imago uitstralen? Wat dacht je van een moswand met daarin uw eigen logo. Een moslogo zorgt voor een milieubewust en duurzaam imago. De frames en lijsten worden speciaal voor u op maat gemaakt.
Doorlopende moswand: Met een doorlopende moswand kunnen 2 muren met elkaar verbonden worden. Dit betekent dat een muur op de kopse kant ook met mos wordt bekleed en zo creëren wij een uniek effect!
Mosschilderij: Een mosschilderrij is een prachtig groen kunstwerk. Het schilderij is een groen en duurzaam statement. Er zijn verschillende soorten en maten. Zo kun je ook kiezen voor een mosschilderij in een vorm van een rechthoek, cirkel of ovaal. Er is geen standaard, alle vormen zijn mogelijk. Voor een opvallende uitstraling kunnen er meerdere soorten en dikten mos worden gebruikt. Indien gewenst, kan het mospaneel worden voorzien van een aluminium frame.

Soorten mos

Een moswand kan gemaakt worden van verschillende soorten mos. Zo maken wij gebruik van platmos en bolmos.

Platmos: Het is een mossoort met gerimpelde blaadjes. De naam zegt het al, deze mossoort is vrij plat. Het is een prachtige mossoort die perfect te gebruiken is voor moswanden en mosschilderijen. Het is heel goed te combineren met bolmos waardoor je een natuurlijke uitstraling krijgt.
Bolmos: Zijn naam verraadt het al, het bolmos heeft ronde vormen en wordt daarom ook wel bolletjesmos genoemd. Het is een zachte mossoort. Dit mos heeft de grootste spreiding in hoogtes. Het kan variëren van ca. 10 tot 70 mm. Dit zorgt voor een natuurlijke 3D uitstraling. De combinatie van platsmos en bolmos zorgt voor prachtige geheel.

platmos-bolmos
Moswand-onderhoudsvrij
Moswand-kantoor

De voordelen

Werken in een ruimte met mos is niet alleen sfeervol, het zorgt ook voor een prettige werkplek. Als werknemers zicht hebben op mos, ervaren zij minder stress en dat zorgt uiteindelijk voor minder ziekteverzuim. Daarnaast zorgt het mos aan de muur voor een betere akoestiek. Dit komt door de dikke en luchtige structuur van het mos. Dit zorgt ervoor dat de galm in een kantoor gedempt wordt. Een moswand is een slimme manier om groen toe te passen zonder veel vierkante meters te verliezen. Een extra voordeel: een moswand heeft weinig onderhoud nodig. Het heeft geen water en zonlicht nodig. Ook is het mos brandvertragend!

De kosten van een moswand

Een moswand wordt geheel op maat gemaakt. Het is in elke vorm en afmeting mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk. De moswanden worden in eigen atelier gemaakt. Daarna worden deze op de gewenste locatie bezorgd en gemonteerd. De exacte kosten hangen af van uw wensen.

Meer informatie?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een moswand bij je thuis of op kantoor?
Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak. We zijn voor persoonlijk advies ook telefonisch te bereiken via 0413 – 420 806.