Groene wanden

Een groene wand op kantoor

Wanneer er in uw woon- of werkruimte weinig plaats is voor interieurbeplanting is een groene wand dé oplossing! Niet alleen is het een mooie decoratie en heeft het weinig ruimte nodig, een groene wand heeft ook een gunstig effect op het binnenklimaat. Akoestisch gezien zorgt de verticale tuin, zoals een groene wand ook wel wordt genoemd, voor demping van geluid. De planten filteren en vangen fijnstof op en produceren zuurstof in uw huis of kantoor. Een ander voordeel van groene wanden is de natuurlijke regeling van de luchtvochtigheid. Uiteindelijk leidt dit alles tot een afname in het ziekteverzuim onder werknemers, zo blijkt uit een Noors onderzoek. Mensen hebben bijvoorbeeld minder last van een droge keel of hoofdpijn, maar een groene wand heeft ook een positief effect op het concentratievermogen.

De lichthoeveelheid in een ruimte is bepalend voor het succes van uw interieurbeplanting. Als het juiste licht aanwezig is, kan iedere plant groeien in de plantenmuur. Heeft uw werk- of woonruimte niet de juiste lichthoeveelheid, dan leveren wij ook speciale Living Wall Linear LED verlichting. Dit zijn speciaal ontworpen groeilampen voor groene wanden.

Groene wand met inham zitjes
Groene wand AJ Real Estate

Ons systeem

Wij bouwen de groene wand met speciale modules. Er worden grids tegen de wand bevestigd waar wij uiteindelijk trays in hangen. Deze zijn leverbaar in de breedtes 50, 75 en 100 cm, waardoor we allerlei afmetingen kunnen creëren. Hierdoor kunt u blijven combineren!

Het systeem is ontwikkeld om het water van boven naar beneden te laten stromen. Wij adviseren om bij een grotere plantenmuur een opvangbak onder de wand te maken. De professionele verzorging nemen wij graag op ons.

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een groene wand bij u thuis of op kantoor?
Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak. We zijn voor persoonlijk advies ook telefonisch te bereiken via 0413 – 420 806.