Meer groen op onderwijsinstellingen

Meer groen op onderwijsinstellingen

De huidige generatie jongeren groeit op in een tijd waarin de groene leefomgeving onder druk staat. Het belang van creativiteit neemt toe in de huidige en toekomstige samenleving, in het kader van innovatie. Creatieve taken worden beter uitgevoerd in de aanwezigheid van groen.

‘We zitten met elkaar de hele dag binnen. Vele lokalen zijn warm, stoffig, benauwd en zien er steriel uit alsof het een ziekenhuis is?’

Planten kunnen een belangrijke rol spelen in het verbeteren van het binnenklimaat in uw onderwijsinstelling. Dit is een effectieve en relatief goedkope manier van luchtzuivering. De verdamping door planten in een gebouw leidt tot minder droge lucht. Planten zorgen dat de luchtvochtigheid toeneemt en dat de verspreiding van groepsvirussen wordt beperkt. Toename van de luchtvochtigheid vermindert hoofdpijn en leidt tot een betere concentratie. Een natuurlijke leeromgeving is aantoonbaar gezonder. Het uitzicht op groen, binnen en buiten, heeft een stress-reducerende werking. Verder bespaart het energie en plantenwanden in combinatie met plantenbakken verbetert de akoestiek.

Het gebouw is de basis voor studenten, docenten, medewerkers en bezoekers. Het is een plek waar je elkaar ontmoet, waar je op allerlei manieren kennis ontwikkelt, deelt en co-creëert. Het is een plek waar men graag is, een publieke speelruimte die tijd, rust, ruimte, distantie en verbinding mogelijk maakt. Met een groene wand, mosmuur, plantenbakken, hangplanten en room-dividers benadruk je de functie in het gebouw. Zo kun je een stilteplek, klaslokaal, looproute, koffiehoek of kantine inrichten.

Het gebouw is dan open en geborgen en gericht op ontmoetingen, maar er zijn ook genoeg plekken waar je je kunt afzonderen en in je eentje kunt werken. Je kunt altijd wel een plek kiezen die past bij je stemming. Het gebouw is daardoor eigenlijk altijd een afspiegeling van wie je bent. Zo krijg je door gebruik te maken van interieurbeplanting een dynamische, levendige sfeer.

Interieurbeplanting van der Vleuten heeft verschillende planten die trendy zijn maar ook tegen een stootje kunnen! Ook het creëren van een ‘Urban Jungle’ is geen enkel probleem. Maatwerk is onze kracht en wij geven u graag advies wat binnengroen voor uw onderwijsinstelling kan betekenen?

Kijk verder op onze website voor de mogelijkheden!

Adan hoofd planter met Cycas palm SintLucas
Mynthe met mixbeplanting SintLucas

Meer informatie?

Interieurbeplanting kan dus een positieve invloed hebben op de gemoedstoestand van werknemers. Ieder kantoor kan modern of klassiek ingericht worden en aangevuld worden met smaakvolle planten en binnen- en buitenpotten. Door middel van de juiste combinatie van potten en planten kan het werkplezier eenvoudig bevorderd worden. Bovendien kan u met verschillende planten een zakelijke of warme sfeer uitstralen naar uw klanten of bezoekers.

Wilt u meer weten over onze kantoorbeplanting? Onze specialisten hebben alle kennis in huis om u van het beste advies te voorzien. Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak. Voor persoonlijk advies kunt u ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.