Kunstplanten of echte planten op kantoor?

Planten zijn populairder dan ooit! Ze kunnen tegenwoordig niet meer ontbreken op kantoor. Wanneer een kantoor vol staat met bureaus en computerschermen, kan het ongezellig aanvoelen. Planten zorgen voor een sfeervolle en groene werkplek. Daarnaast zorgt groen op kantoor voor een rustige en gezonde uitstraling. Sommige mensen zijn geboren met groene vingers en houden van echte planten. Anderen zijn hier niet helemaal voor weggelegd. Hiervoor kunnen kunstplanten de uitgelezen oplossing zijn. In deze blog lees je de voor- en nadelen van echte planten en kunstplanten op kantoor.

Echte planten

Planten op kantoor zorgen voor een aangename werksfeer, een hogere luchtvochtigheid en leiden daarom tot een positieve werksfeer. Niet alleen brengen kantoorplanten meer sfeer op kantoor, ze zorgen er ook voor dat de geluidsoverlast beperkt wordt. Planten op kantoor absorberen en weerkaatsen achtergrondgeluiden. Ze zorgen voor meer zuurstof en uiteindelijk minder CO2 in de lucht. Dit zijn goede redenen om te kiezen voor echte planten op kantoor. Maar, echte planten hebben natuurlijk wel onderhoud nodig. Beschik je niet over groene vingers of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Geen probleem! Wij kunnen het onderhoud verzorgen. Regelmatig onderhoud door specialisten verlengt de levensduur van de planten aanzienlijk.

kunstbeplanting ronde roze pot
Van der Vleuten kunstbeplanting

Kunstplanten

Kunstplanten groeien enorm in populariteit. Hier is een belangrijke reden voor. De kunstplanten zijn namelijk niet meer van echt te onderscheiden. Het voordeel van kunstplanten is dat ze in elke ruimte geplaatst kunnen worden. Ze hebben namelijk geen licht, water of voeding nodig. Je bent bijna geen tijd kwijt aan het verzorgen van de plant en toch zorgen de kunstplanten voor een sfeervolle en groene werkplek op het kantoor. Voor elk kantoor, groot of klein, is kunstbeplanting mogelijk. Kunstplanten zijn er in heel veel soorten en maten. Zowel in de hoogte als in de breedte zijn er veel mogelijkheden. De kunstplanten kunnen geheel op maat gemaakt worden. Wij kunnen het precies maken naar eigen wens. De kunstplanten leveren alleen geen zuurstof en verhogen niet de luchtvochtigheid. Het positieve effect op het welzijn van medewerkers is minder dan met echte planten.

Combinatie

Zie je in beide opties wel voordelen? Je kunt ook gaan voor een combinatie van echte planten en kunstplanten. Zo kun je in de ruimtes waar medewerkers werken, kiezen voor echte planten. Dit zorgt voor een positief effect op de werksfeer. In ruimtes waar niet voldoende licht is, kan gekozen worden voor kunstplanten. Maak een mooie combinatie van kunst en echt. Of je nu kiest voor een echte plant of een kunstplant, groen kan niet meer op kantoor ontbreken. Wij kijken graag samen mee naar een passende oplossing. Wil je graag informatie over kunstplanten of wil je meer weten over de mogelijkheden van een onderhoudscontract? Onze specialisten hebben alle kennis in

Plantenrek-met-kunstbeplanting-met-verlijmde-stenen

Meer informatie?

Onze specialisten hebben alle kennis in huis om u van het beste advies te voorzien.
Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak.
Voor persoonlijk advies kunt u ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.