5 redenen om te kiezen voor planten op kantoor

Planten op kantoor, is dat echt zo belangrijk? Ja, zeker! Planten zijn op dit moment niet alleen erg trendy, het is erg gezond voor het bedrijf. Medewerkers maken lange dagen achter hun bureau. Dan is het erg belangrijk dat de omgeving waarin je werkt gezond en sfeervol is. Planten zorgen voor veel positieve effecten op kantoor. Benieuwd waarom je moet kiezen voor planten op kantoor? Lees dan snel verder.

Planten zorgen voor minder ziekte verzuim

Planten op kantoor zorgen dat de stressklachten afnemen. De natuur heeft namelijk een rustgevend effect. Dat hebben verschillende onderzoeken bewezen. Groen geeft hetzelfde effect. Door planten te plaatsen op kantoor, creëer je een groenere werkomgeving. Dit zorgt voor een gezondere en levendigere werksfeer. Mensen die werken in een ruimte met planten, melden zich minder vaak ziek. Uit een onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat 20% zich minder vaak ziek meld. Dit komt neer op gemiddeld 1,6 ziektedag minder per medewerker per jaar. Uit het onderzoek bleek dat de gemoedstoestand, welzijn en gezondheid beter werden na het plaatsen van planten. Door het lage ziekteverzuim en door het verbeteren van de gezondheid van medewerkers, verdienen kantoorplanten zich over het algemeen binnen één jaar terug.

Houten maatwerkbak incl. verlichting en mixbeplanting hangend boven bureau
Maatwerk pilaarhanger met Philondendron Scandens en Mynthe met mixbeplanting

Planten verbeteren de luchtkwaliteit in je kantoor

De lucht op kantoor is meestal niet erg gezond. De luchtvochtigheid is in veel kantoren vaak te laag, vooral in de winter. Hierdoor ontstaat een droge en warme lucht. Dit kun je merken doordat je last hebt van een droge mond, traan ogen of een verstopte neus. Door een aantal kantoorplanten aan te schaffen, wordt de lucht gezuiverd en wordt de kwaliteit verbeterd. Planten hebben een luchtzuiverende werking doordat zij CO2 opnemen. De CO2 wordt omgezet in zuurstof en dit zorgt voor een betere concentratie op een natuurlijke manier. Je kan dus nooit genoeg planten plaatsen op kantoor!

Planten verbeteren concentratie en geheugen

Naast dat de groene kantoorplanten zorgen voor een betere luchtkwaliteit, heeft het ook effect op de prestaties van werknemers. Door de verbetering van de luchtkwaliteit, verbeteren de planten indirect ook het concentratievermogen. Het concentratievermogen neemt toe en uiteindelijk bevordert dat de productiviteit op de werkvloer. Planten geven frisse lucht, dit komt de werkprestaties ten goede.

Planten zorgen voor een betere akoestiek

Heb je last van telefonerende collega’s? Dan kunnen planten de perfecte uitkomst bieden. Planten kunnen namelijk gebruikt worden om de akoestiek in het kantoor te verbeteren. Ze verbeteren de akoestiek en de akoestiek verbeterd weer het concentratie niveau. Planten zijn daarom perfect voor open werkruimtes en kantoortuinen. Deze werkplekken zijn vaak erg gehorig. Roomdividers met planten en het plaatsen van akoestische planten kunnen de oplossing hiervoor zijn. Voor een gewenst resultaat kun je het beste gebruik maken van planten die groot en grootbladig zijn. Plaats een groepje planten bij elkaar of kies voor een groene wand.

Planten verbeteren het imago en de sfeer op kantoor

Planten op kantoor zorgen voor extra sfeer op kantoor. Dit is niet alleen positief voor de werknemers, de planten zorgen voor een uitnodigend gevoel bij klanten. De aanwezigheid van plant zorgt ervoor dat de eerste indruk als positief wordt ervaren. Het bedrijf krijgt door de planten op kantoor een sfeervolle en duurzame uitstraling. Duurzaam ondernemen is dé trend van dit moment. Groen is tegenwoordig de kleur van vele kantoorruimtes.

Nabuurs - planten diverder

Meer weten over een groene werkomgeving?

Wil je meer weten over de voordelen van planten op kantoor? Of wil je graag meer weten over de mogelijkheden op kantoor? Wij gaan graag samen in gesprek.

Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak.
Voor persoonlijk advies kunt u ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.