Groene Inspiratie: de plantentrends van 2024

Sta je op het punt om je kantoorruimte te vergroenen, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! In deze blog zetten we de populairste planten op een rijtje. Deze planten verfraaien niet alleen je werkplek maar dragen ook bij aan het welzijn. Benieuwd welke planten in 2024 een trend worden? Lees dan snel verder en ontdek welke plantentrends jouw werkomgeving kunnen transformeren!

Ficus Lyrata

Op dit moment zijn grote bladeren dé trend, en daarom staat de Ficus Lyrata in de schijnwerpers. Deze plant, ook wel bekend als de vioolbladplant, heeft zichzelf gevestigd als de koning onder de bladeren. Met opvallende, grote bladeren en luchtzuiverende eigenschappen is de Ficus Lyrata een absolute musthave voor iedereen die zijn kantoor wil voorzien met een vleugje grootsheid en elegantie.

Ficus-Lyrata
Kentia

Kentia

De Kentia palm is een tijdloze schoonheid die nooit uit de mode lijkt te raken. De Kentia plant heeft een relatief bescheiden basis, waar slanke stengels uit omhoog groeien. Aan deze stengels ontspringen zachte, elegante groene palmbladeren die de plant zijn kenmerkende uitstraling geven. De Kentia is een favoriet onder plantenliefhebbers die streven naar een stukje tropisch paradijs op kantoor. Kentia vormt een opvallende, feestelijke toevoeging aan het interieur en is de ideale vervanger voor de leegte die ontstaat wanneer de kerstboom wordt weggehaald.

Strelitzia

Met de urban jungle trend van de afgelopen jaren heeft deze plant flink wat aan bekendheid gewonnen. De Strelitzia is een ware blikvanger. Met zijn unieke en exotische uitstraling heeft de Strelitzia, ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, een prominente plaats veroverd in de plantentrends van 2024.

Ficus-Lyrata
Dracaena

Dracaena

Dracaena is een echte kamerklassieker die de sfeer op kantoor mooi groen houdt. Dracaena’s zijn niet alleen geliefd om hun diverse vormen en maten, maar ook om hun vermogen om de lucht te zuiveren. Met verschillende variëteiten om uit te kiezen, past de Dracaena perfect in elke interieurstijl en draagt het bij aan een gezonder binnenklimaat. Daarbij is de Dracaena is een makkelijke kamerplant om te verzorgen en plant komt helemaal tot zijn recht in elk kantoor.

Rhapis

De Rhapis is een échte eyecatcher en daarom uitgegroeid tot een echte trend! De sierlijke, waaiervormige bladeren van de Rhapis geven hem een unieke en elegante uitstraling, waardoor hij een blikvanger wordt in elke ruimte. Wat de Rhapis echt tot een populaire keuze maakt, is zijn compacte groei en het feit dat hij weinig onderhoud vereist. Zijn bescheiden formaat maakt hem geschikt voor diverse interieurstijlen en maakt het mogelijk om hem op verschillende plekken te plaatsen.

Rhapis
Ficus-Elastica

Ficus Elastica

De Ficus Elastica, beter bekend als de rubberplant, maakt een comeback in 2024. Deze plant is een favoriet geworden in het interieurontwerp vanwege zijn veelzijdigheid en eigentijdse uitstraling. De Ficus Elastica past ook perfect in de groeiende trend van biophilic design, waarbij de natuur naar binnen wordt gehaald om de connectie met de natuur te versterken. De plant voegt niet alleen groen toe aan de ruimte, maar draagt ook bij aan een gezonde en stimulerende leefomgeving.

Anthurium Jungle Bush

De schitterende Anthurium Jungle King is niet zomaar een groene plant; het is een ware blikvanger met opvallend grote bladeren die een weelderig “jungle-tintje” aan elk interieur toevoegt. Het opvallende uiterlijk zorgt voor de populariteit van deze plant. De jungle-achtige uitstraling van de bladeren brengt een gevoel van avontuur en natuurlijke schoonheid naar binnen, wat aansluit bij de groeiende trend van het integreren van de natuur op kantoor.

Anthurium-Jungle-Bush

Meer informatie?

Nieuwsgierig naar hoe deze planten jouw kantoor een groener tintje kunnen geven?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen graag bij het kiezen van de meest geschikte en trendy planten.

Onze specialisten hebben alle kennis in huis om u van het beste advies te voorzien.
Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak.
Voor persoonlijk advies kunt u ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.