Interieurtrends 2024: Dit zijn de trends voor interieurbeplanting

Ben je iemand die graag op de hoogte blijft van de laatste trends, of is het misschien gewoon tijd voor een verfrissende update op kantoor? Als dat het geval is, is het zeker de moeite waard om de interieurtrends van 2024 in de gaten te houden. In dit tijdperk van bewustwording zijn mensen steeds meer gaan beseffen welke positieve invloed planten hebben op hun welzijn en leefomgeving. De kantoren van tegenwoordig worden niet alleen beschouwd als werkplekken, maar ook als ruimtes die de gezondheid en productiviteit van medewerkers bevorderen. Deze groeiende bewustwording heeft geleid tot een ware explosie van nieuwe trends en een hernieuwde liefde voor groen. Het is daarom geen verrassing dat planten een centrale rol spelen in de interieurtrends van 2024.

Soft outdoor-trend

Een opvallende trend in 2024 is de ‘soft outdoor-trend’, waarbij een binnenruimte naadloos overgaat in de buitenomgeving. Het doel is om een omgeving te creëren die rust en ontspanning bevordert en een gevoel van verbonden met de natuur tot stand brengt. Planten toevoegen aan het interieur is een essentieel kenmerk van deze trend. Het is een prachtige groene trend, die vergelijkbaar is met de Urban Jungle van enkele jaren geleden. Maar wel met een eigentijds en zachter karakter. Denk vooral aan zachte lijnen, lichtere kleuren en materialen als katoen of linnen. Ook op de muren mogen planten hun plek vinden, alleen dan wel met zachtere tinten dan enkele jaren geleden. Je kiest het liefste voor mooie lichte tinten die helemaal bij soft outdoor passen.

interieurtrends-2024
Biophilic Design plantenbakken van der Vleuten

Ronde en organische vormen

Je ziet het overal: ronde vormen. De robuuste en industriële, hoekige vormen hebben plaats gemaakt voor de ronde en organische vormen. Ronde vormen brengen een zachte en gezellige sfeer in een ruimte, en dragen bij aan een gevoel van evenwicht. Er is een groeiende trend naar meer natuurlijke en organische vormen in ontwerpen, ook wat betreft plantenbakken. Het concept van biophilic design, dat streeft naar het verbinden van mensen met de natuur, is populair. Natuurlijke vormen zorgen voor ervoor dat er extra natuur naar binnen wordt gehaald. Daarbij breng je met organische vormen warmte en gezelligheid in je interieur.

Beige is het nieuwe wit

Beige is helemaal hot! Beige is over het algemeen een warme en neutrale kleur. Door deze kleur toe te voegen aan je interieur creëer je een warme en gezellige sfeer. Het gebruik van beige in interieurbeplanting valt perfect samen met de natuurlijke elementen. Hierdoor ontstaat er een geheel tussen de planten en het interieur. Beige is daarnaast een veelzijdige kleur die goed samengaat met verschillende kleuren en stijlen. Het maakt niet uit hoe jouw interieur eruitziet, beige past altijd. Door de neutrale kleur, dienen de planten als een opvallend accent in het interieur. Groene planten voegen zo een levendige en frisse uitstraling toe.

Natuurlijke materialen

Een groeiende interesse in duurzaamheid, welzijn en een verbinding met de natuur zorgt ervoor dat natuurlijke materialen aankomend jaar populair gaan worden. Er wordt steeds meer rekening gehouden met duurzame en natuurlijke materialen in het gehele interieurontwerp. In plaats van kunstmatige of sterk bewerkte materialen, zien we nu een groeiende waardering voor het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Hout, rotan, kurk en gevlochten materialen zijn enkele van de favorieten. Natuurlijke materialen voegen verschillende texturen toe aan het interieur, waardoor een gevoel van warmte en comfort ontstaat. Het integreren van natuurlijke materialen in het interieurontwerp draagt niet alleen bij aan de omgeving maar bevordert ook het welzijn en de connectie met de omgeving.

Kortom, in 2024 draait het in 2024 allemaal om de natuur. Natuurlijke vormen, kleuren en materialen voeren de boventoon. Om de natuur daadwerkelijk naar binnen te brengen, spelen planten een essentiële rol. Nieuwsgierig hoe deze trends op kantoor kunnen worden geïntegreerd? Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

interieurtrends-2024-van-der-vleuten

Meer informatie?

Onze specialisten hebben alle kennis in huis om u van het beste advies te voorzien.
Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak.
Voor persoonlijk advies kunt u ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.