Interieurbeplanting voor kleine ruimtes: tips en ideeën

Een groene en levendige omgeving in je interieur kan een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand en productiviteit. Zelfs in kleine ruimtes kun je genieten van de voordelen van interieurbeplanting. Maar hoe doe je dat? Wij helpen je graag. Hier zijn enkele tips en ideeën om groen toe te voegen aan kleine ruimtes:

Kies voor compacte planten

Bij het selecteren van planten voor een klein kantoor is het belangrijk om te kiezen voor planten die niet te veel ruimte innemen. Denk aan kleine kamerplanten die gemakkelijk op een bureau of vensterbank kunnen worden geplaatst. Op deze manier bespaar je kostbare vloerruimte en creëer je toch een groene werkomgeving. Bij het kiezen van compacte planten is het belangrijk om rekening te houden met de lichtomstandigheden in de ruimte. Sommige planten hebben meer zonlicht nodig dan andere, dus zorg ervoor dat je planten selecteert die geschikt zijn voor de specifieke lichtomstandigheden op je werkplek.

 

Kantoorunit met hang en staande planten
Interieurbeplanting-maatwerk-plantenbakken
Planten-in-kast

Hangende planten

Hangende planten zijn perfect voor kleine ruimtes, omdat ze geen vloeroppervlakte innemen. Je kunt ze ophangen aan plafondhaken, wandbevestigingen of speciale plantenhangers. Hangende planten voegen niet alleen groen toe aan de ruimte, maar creëren ook een interessante visuele dimensie. Hangplanten aan het plafond of de muur zijn helemaal in! Je hebt tegenwoordig een scala aan keuze in muur en hangplanten. Het grote voordeel van hangende planten is dat het geen ruimte kost op de vloer. Hangende planten zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er dus kantoorplanten voor iedere ruimte. Een mix van planten is trendy.

Groene scheidingswand

Als je een kleine kantoorruimte deelt met andere collega’s, kun je overwegen om een groene scheidingswand te creëren. Plaats verrijdbare plankenbakken tussen de bureaus op kantoor en vul ze met planten. Deze plantenbakken zorgen niet alleen voor een visuele scheiding, maar dragen ook bij aan een gezondere en aangenamere werkomgeving.

Verticale tuinen

Als je beperkte vloerruimte hebt, kun je overwegen om een verticale tuin aan de muur te creëren. Er zijn speciale systemen beschikbaar waarin planten verticaal aan de muur kunnen worden bevestigd. Denk aan een groene wand of een moswand. Dit is een geweldige manier om groen toe te voegen zonder kostbare ruimte in te nemen en het creëert een prachtig visueel element. Ze zijn in diverse afmetingen en materialen leverbaar. In overleg worden de plantenbakken naar wens gemaakt. Zo kun je makkelijk de loopruimte aanpassen in een kantoor of ontvangsthal. Je creëert een sfeervolle afscheiding met planten. Dit ziet er niet alleen mooi uit maar heeft een positief effect op de luchtzuivering. Zo houd je op een natuurlijke manier afstand! Een combinatie van deze verschillende trends maakt van uw kantoor of interieur een ruimte waar je graag wil werken.

Live Panel Pack Groene Wand

Het toevoegen van interieurbeplanting in kleine kantoorruimtes is zeker mogelijk. Door te kiezen voor compacte planten, gebruik te maken van de verticale ruimte, groene scheidingswanden te creëren en eventueel een verticale tuin aan de muur te plaatsen, kun je een groene en verfrissende sfeer creëren, zelfs in beperkte ruimtes. Het is belangrijk om rekening te houden met de licht- en waterbehoeften van de planten en ervoor te zorgen dat je ze regelmatig verzorgt om ze gezond en mooi te houden.

 

 

Meer informatie?

Onze specialisten hebben alle kennis in huis om u van het beste advies te voorzien.
Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak.
Voor persoonlijk advies kunt u ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.